Svar från Smittskydd Västra Götaland angående våra åtgärder

Här är text från ett mail som vi fick 30 juni som svar på vår skrivelse av den 12 juni till Smittskydd Väst. Vi får beklaga att det tagit tid att få det skriftligt, men var och en inser att dessa myndigheter har en stor arbetsbelastning för närvarande. Noteras bör att de fått specifika dimensioner, inklusive öppningen i nerkant:

”Hej!

Har gått igenom det upplägg som beskrivs och finner att det om det följs verkar kunna reducera smittrisken så mycket att bridgespel under dessa förutsättningar bör kunna genomföras.

• Covid-19 är en droppsmitta, så bland de viktigaste punkterna anser jag vara de beskrivna plexiglasskydden mellan spelarna vid samma bord.
• Punkt nummer två i rangordningen är att man också glesar mellan borden/reducerar antalet personer som spelar, så att avstånd kan hållas mellan de olika kvartetter som spelar.
• Tredje stora risksituationen anser jag vara när man byter spelbord. Då riskerar trängsel att uppstå. Så att detta sker under ordnade former och under strikt övervakning av tävlingsledaren är avgörande för att förhindra smitta.

Med vänlig hälsning
Peter Nolskog
Bitr. smittskyddsläkare

Smittskydd Västra Götaland
Västra Götalandsregionen
Skaraborgs Sjukhus
541 85 Skövde
Webb: www.vgregion.se/smittskydd”