Reserapport Ålandskryss 1-2 maj 2019

Den 1 maj åkte 44 förväntansfulla bridgespelare, inklusive några glada medresenärer, på Ålandskryss för att spela bridge. Det var medlemmar från Lerums BK, Alingsås BK och BK Debut som kämpade vid bridgeborden.

Vi var verkligen något av VIP-gäster, när vi kom till Viking Lines terminal! Vi fick gå ombord redan klockan fyra. Det var en hel timma före alla övriga båtresenärer.

Halv fem startade vi med att spela. Blev vi lite kaffetörstiga under spelets gång var det bara att gå till kaffebordet, ta sig en kopp och en eller annan frukt! Strax efter åtta var det dags att byta om, gå till restaurangen för en fantastisk buffé. Vin och öl inkluderat. Därefter stod båten för härlig och blandad underhållning. Bara att välja! Dansmusik eller pianomusik med humoristisk pianist eller något helt annat!

Klockan 9 nästa morgon var det full fart vid bridgeborden igen efter en riklig frukost. Lite taxfree hann vi med. Både före och efter vår buffélunch, som förutom goda rätter hade öl- och vintunnorna laddade igen!

Prisutdelningen var spännande med varierande saker. Allt ifrån skålar från Delft, till mjölkkannor, tuppar, kassar och choklad.

Klockan 15.15 la Cinderella till vid kajen i Stockholm. Hemresan tog sin början. Efter både kaffestopp och matpaus var vi sedan tillbaka till respektive påstigningsplats. Med kramar, vinkningar och härligt glada miner sa vi tack och adjö tillvarandra!

Det var tredje gången gillt som jag, Ingela Wanglöf, arrangerade bridgeresor för Lerums BK. Det var också tredje gången gillt som Bengt Kjellqvist var Lerums BK:s suveräne spelledare.

Vart gick de två första resorna? Första resan gick till Celle, den andra till Hildesheim och nu i år till Åland.

Vart ska nästa resa gå?

Tack Leif R för bilderna.