Medlemsbrev juli 2020

Hej alla medlemmar,

I skrivande stund har vi genomfört 2 onsdagstävlingar med Covid-19 säkerhet. Första gången, 15 juli, var vi 8,5 bord och den 22 juli var vi 6 bord.

De flesta är mycket positiva till spelformen även om det inte är som vanligt. Bordskryssen av plexiglas, som varje spelbord är försedda med, skyddar inte bara mot droppsmitta utan tar även bort mycket ljud. Detta kan vara besvärande för personer med svårare hörselnedsättning. Vi måste alla tänka på hur vi kommunicerar vid borden för att hjälpa dem som har svårt att uppfatta vad som sägs. Vår upplevelse, efter att ha spelat några gånger, är att man vänjer sig vid skärmarna.

Efter lite inkörningstester första veckan kunde vi vid andra speltillfället genomföra en tävling som mycket liknade en tävling under normala former. Vi uppfyllde hela tiden smittskyddets rekommendationer om att hålla avstånd. Bordsbyten mellan ronderna genomfördes enligt guidekorten, men med övervakning av tävlingsledaren. Delvis beroende på att vi var färre bord, men framför allt för att spelare och tävlingsledare blivit mer erfarna gick det väsentligt smidigare vid det andra tävlingstillfället. Tävlingen var färdigspelad klockan 21:30.

Vi kommer att fortsätta med onsdagstävlingar, med samma förutsättningar, under augusti månad.

Detta innebär att vi även under augusti enbart vänder oss till A-medlemmar.
Många återvänder från lantställen och semestrar under augusti månad och vi vill se utvecklingen av deltagandet ytterligare en månad.
Tävlingarna ligger upplagda på hemsidan. Anmäl er där.

Årsstämman och eventuella motioner

Enligt våra stadgar skall årsstämman hållas under september månad.
Vi vet inte idag om vi kan, med rådande restriktioner, vara i klubblokalen. Många föreningar har löst sina årsstämmor med e-poströstning, fullmakter eller digitala årsstämmor.

Vår ambition är att i någon form kunna hålla årsstämman under september. Vi återkommer med i vilken form och även tid och datum för stämman.

Vi vill kunna förbereda allt material till årsstämman i god tid och ber er att skicka oss eventuella motioner senast den 20 augusti.

Ta hand om Er och följ gällande rekommendationer från myndigheterna.

Sommarhälsningar
Lerums Bridgeklubb/Styrelsen