Veteranlagen till EM och WBG

Veteranlagen till EM och WBG är nu uttagna.
Det är två mästerskap som kräver olika typer av spelare med hänsyn inte bara till spelformat utan även till klimatförhållanden och vi har valt att ta ut helt olika lag till tävlingarna.
Veteranklassen är förmodligen den mest oförutsägbara klassen i mästerskapen med många nya lagkonstellationer av spelare som kliver över åldersstrecken. Denna gång är det födda 1958 som gäller för deltagande.

EM

EM spelas på Madeira, Funchal 21-27 juni med medeltemperaturer runt 20-22 grader.

Det spelas en rak serie med 16 brickor mot varje lag och den som toppar tabellen när samtliga lag har mötts är europamästare. De 8 främsta lagen är kvalificerade till VM 2021. Sverige har en silvermedalj från senaste EM i Oostende.

Uttagna för spel är tre stabila par som spelat tillsammans under flertalet mästerskap och som vi förväntar oss ska ligga med i medaljstriden.

Laget:
Mats Nilsland – Björn Fallenius
Bengt - Erik Efraimsson – Mats Axdorph
Sven-Åke Bjerregård – Anders Morath
Kapten: Olle Wademark
Coach: Carina Wademark

WBG

World bridge games (WBG) spelas i Italienska Salsomaggiore 21 augusti – 4 september med medeltemperaturer runt 28-30 grader.

Regelverket är ännu inte publicerat. Om det är som det varit tidigare spelas första veckan ett kval med vanligtvis 16 brickor/match, därefter går de 16 främsta vidare till slutspel med Knock out över 96 brickor/match.

Uttagna för spel är ett lag med god kondition och uthållighet samt spelare med fantasi och kreativitet som kan behövas i ett slutspel. Johnny och Christer samt Björn och Göran har spelat tillsammans i många år och har deltagit i flertalet mästerskap. PG och Gunnar är ett par som inledde sin bana ihop för ca 1 ½ år sedan. De jobbar stenhårt på systemet och förväntas få koll på trupperna och bli ett par man inte vill möta när det är dags.

Mästerskapskapten blir Anders Morath som väl känner till våra spelare och förmodligen så gott som alla i de lag vi ska möta.

Laget:
Johnny Östberg – Christer Bjäring
PG Eliasson – Gunnar Elmroth
Göran Selldén – Björn Wenneberg
Kapten: Anders Morath
Coach: Carina Wademark