Mixedlandslagstrupp för 2020

Glädjande nog har flera par redan anmält intresse till mig att delta i den trupp som kommer att utgöra grunden till att ta ut mixedlandslag 2020 (EM på Madeira i juni och WBG (tidigare ”OS”) som troligen går i början av oktober).

För att alla ska ha chansen att anmäla sig utsträcker jag anmälningstiden till 15 december; efter detta datum kommer endast undantagsvis nya par att accepteras.

Ifrån anmälningarna kommer jag att nominera en trupp. Att ha anmält sig innebär inte automatiskt att man är med i truppen, jag siktar på en 10-12 par där tidigare meriter kommer att vara främsta urvalskriterium. Jag kommer också att kommunicera med varje par som ska vara med i truppen och även definiera formella krav inom truppen: samträning, systemdokumentation, etc.

En OBS-tävling kommer att arrangeras i Stockholm 1-2 februari. Jag vill att de som redan hört av sig till mig nu konfirmerar att de kan delta denna helg. Endast par som är med i truppen kommer att beredas plats (men möjligen kommer par ur andra landslagstrupper att komplettera). Endast i undantagsfall kan par som inte deltar i denna övning bli aktuella för laguttagning, men varken deltagande eller ens vinst i OBS-tävlingen innebär att man automatiskt tas ut till landslaget. Vi följer samma principer som för övriga landslag, nämligen att stabilitet, erfarenhet, samspelthet, tidigare meriter och seriös träning vägs samman. Det är också min uppgift att sätta ihop ett lag som jag tror ska trivas tillsammans, något som är viktigt i en lång och tröttande tävling.

Vi har samma hårda budgetkrav som övriga klasser, så OBS kommer att bli en tävling där par hemmahörande i Stockholm med omnejd (vad som räknas dit bestäms av mig) får betala en avgift som bidrag till att täcka arrangemangskostnaderna medan par utanför Stockholm inte betalar något alls. Vi kommer att spela med skärmar och tillämpa internationella regler. Exakta tider och format återkommer jag till när vi vet exakt hur många par som kommer att delta.

Det kommer att arrangeras flera träningstillfällen för truppen och troligen en samling för det uttagna laget på vårkanten.

Siktet är att ha tagit ut ett EM-lag senast 1 mars, och om det är möjligt även samma tidpunkt för WBG-laget. Beroende på tillgänglighet kan det bli samma eller olika laguppställningar i de bägge tävlingarna.

Har ni frågor är ni välkommen att ringa eller maila mig!

Pär Ol-Mårs
Kapten Mixed,
Svenska Bridgeförbundet
070 2297953 par@ol-mars.se