Captain’s log 1701 Turbulenta tider

Uttagningstävling till NM

Resultaten har redovisats på annat ställe men toppen blev:
1. Sylvan – Wrang
2. Michielsen – Cullin
3. Bertheau – Hult
4. Bjäring – Östberg
5. Rimstedt - Rimstedt

Baserat på det resultatet och mina förutsättningar tog jag ut NM-laget:
1. Michielsen – Cullin
2. Bertheau – Hult
3. Rimstedt - Rimstedt

Turbulens i truppen

Uttagningstävlingen var kanske för tuff och ovan för de inblandade för sedan dess har minst 3 av paren i min trupp valt att avsluta sin gemensamma satsning. Bridgen i toppen i dag kräver tid och det är inte så lätt att lägga ner det arbete som krävs om resultaten inte riktigt infinner sig.

Ett av de par som avslutar in satsning är Bertheau – Hult vilket innebär att Östberg – Bjäring tar deras plats i NM-laget.

Ett annat par som valt att avsluta sin satsning är Fredin – de Knijff.

Detta har lett till att Bertheau – Fredin beslutat sig för att satsa. Detta kan komma som en överraskning för många men jag vet att de båda hett längtar tillbaka till landslaget efter en tid i kylan.

De är båda individuellt absolut toppklass i bridge. Timingen, tiden talar emot dem inför höstens Bermuda Bowl, men ingen vettig kapten kan dock göra annat än att välkomna deras satsning och noggrant följa deras utveckling. Jag har iom deras anslutning till truppen valt att skjuta upp uttagningen av BB-laget till efter NM som spelas i Danmark 2-4 juni.

Neighbour Challenge

Arrangeras av Sverige i år och spelas i Uppsala 5-7 maj. Jag har bestämt att vi spelar denna tävling på 2 par. Sverige kommer att representeras av:
Johan Upmark – Fredrik Nyström
Peter Fredin – Peter Bertheau

NM

Marion Michielsen – Per-Ola Cullin
Ola Rimstedt – Mikael Rimstedt
Johnny Östberg – Christer Bjäring

Marion får (åtminstone) inte ännu spela för Sverige i tävlingar arrangerade av WBF men vi är ganska säkra på att NM är ok. Detta kommer att bekräftas före start. Väldigt trevligt att ha tillgång till ett så starkt par.

Tvillingarna behöver ingen ytterligare presentation utan tuffar på i sin bridgekarriär.
Johnny och Christer tog chansen från sitt wild card i uttagningstävlingen och kommer inte att vara en belastning för laget trots att de uppnått senioråldern.

Baltic Cup 22-24 april i Pärnu (Estland)

Jag söker med ljus och lykta efter par som vill spela denna tävling. Vi har 2 lagplatser att fylla men i dagsläget verkar det svårt. Tacksam för intressanmälningar om några känner att de kan och vill.
Förbundet står för startavgift och smärre resebidrag (500:- per spelare). Väldigt trevlig tävling att spela, fint hotell till relativt låg kostnad.

Sedan sist

Nationals har spelats i Kansas med stor svensk representation. Wrang – Sylvan imponerade (som vanligt) i lagtävlingen de vann 3 matcher mot stentufft motstånd. Rimsteds fick stryk i första matchen, Monaco i andra och Bertheau i 3:e. Även Fredins lag överlevde 3 omgångar.

Bröderna Rimstedt delade upp sig och spelade med två amerikanska bröder i en partävling. Mikael vann och Ola slutade på 3:e plats, imponerande!

White House Juniors har spelats i Amsterdam med godkänt resultat för svenskarna 3:e plats även om jag vet att de gärna velat komma bättre. I svenska laget spelade Rimstedts tillsammans med Hult-Stokka.

Hemma rullar SM lag vidare med semifinaler till helgen och Svenska Cupen lunkar på.

PG Eliasson
Kapten öppna laget.