Captain’s log 1604

Uttagningstävling till NM 10-12/2.

NM kommer i år att spelas I Danmark, närmare bestämt i Horsens 2-4 juni.

För första gången på länge kommer vi att ha en ren (ganska) uttagningstävling i Sverige.
Uttagningstävlingen kommer att hållas i BK St:Eriks lokaler i Stockholm med start 16.00 fredag 10 februari och slut på söndag em.

Formatet kommer att bli relativt långa ronder, troligen 10 brickor mot varje par IAF med omvandling till 20-0 resultat per rond. De två främst placerade paren, som inte på förhand fått besked att de inte behöver spela NM eller inte kan räkna med en plats trots deras placering, kommer att tas ut till NM.
Dessa par kommer att kompletteras med ett 3:e som jag tar ut efter visst samråd med de kvalificerade paren.
Varför lägger jag in denna brasklapp kan man undra, är det en uttagningstävling eller ej?
Orsaken till detta är att jag kommer att ge paren Nyström – Upmark och Sylvan – Wrang spelledigt i NM även om de skulle kvalificera sig. Dessutom kommer jag att släppa in 2 dampar för att ge dem träning inför BB som ju kommer senare på hösten. Detta har stämts av med dessa par och med deras kapten. Möjligen kan jag tänka mig att ta in något kvalificerat (till BB) seniorpar också med det kommer att bero på intresset för tävlingen.

Denna tävling är inte öppen. Par får anmäla sitt intresse till mig och jag kommer att senast en månad innan tävlingens start meddela vilka som får ställa upp. Deltagarlistan fylls på här

Vi har i dag en situation där 2 par konstant levererat i de stora mästerskapen. Även om de inte kan känna sig helt klara på sina platser till BB ligger de väldigt bra till, förutsatt att de fortsätter att jobba på sina partnerskap. Ingen skugga skall dock falla över deras vingar. Kampen om den tredje platsen är dock öppnare än på länge. Denna tävling, NM samt övriga internationella resultat kommer att ha en avgörande betydelse för hur laget till BB slutligen formas.

Ser fram emot en spännande tävling och ett taggat lag till NM, en tävling där vi inte har några resultat att yvas över på alltför lång tid.

Sedan sist Allsvenskan

Vanns imponerande av Harplinge där Magnus Eriksson med säker hand styrde familjen till en överlägsen seger. Ola och Micke Rimstedt lade ett tungt resultat till sitt CV och Marion och Cilla imponerade stort. Vissa rykten gör gällande att Marion håller på att konvertera till svenska WOW!

Svenska cupen

Scania lyckades vinna denna stortävling. De var illa ute 2 gånger i slutspelet, dels i 16-delen där de låg under med 1 bricka kvar mot Hem till gården och även i semi mot Yellow där de lyckades vinna efter ett starkt sista set. Även om finalen mot lag Bretz, som krossade Rimstedt i 16-delen, var relativt jämn tog Scanias tyngd och rutin ut sin rätt. GRATTIS !

Champions´ cup

Skalman representerade Sverige i denna prestigefulla tävling. Jonas Petersson - Krister Ahlesved,
Niklas Warne – Tommy Bergdahl hade förstärkt med Daniel Gullberg – Mikael Grönkvist. Grundspelet blev ingen succé men de lade beslag på 9:e plats i den sista knockout omgången. En bidragande orsak till detta relativt sett svaga resultat var att Niklas W inte kunde delta.

Kommande aktiviteter

2017 års stora mål är naturligtvis Bermuda Bowl i Lyon i augusti. Vägen dit går över NM, Slava Cup Moskva och Neighbour Challenge(Om det blir tävling, isåfall i Sverige i början av maj. Besked om detta kommer i slutet av december.) Bland övriga tävlingar märks Nationals i USA och Monaco Winter games i februari.

Slava cup

Går som vanligt i Moskva men denna gång är det ingen lagtävling utan en 52 pars invitational. Vi har efter fjolårets starka framträdande av våra deltagare fått 4 platser varav 2 kommer att vara juniorpar, uttagning pågår.

PG Eliasson
Kapten öppna laget