OS över - nu siktar vi mot VM

Det var ett gäng optimistiska 60 plussare som åkte till OS i Wroclaw, Polen. Andraplatser i såväl VM som EM hade gett mersmak.

Tävlingen inleddes med en serie, där alla mötte alla. Efter de 23 matcherna var Sverige tredje nation. En jättebra inledning.
Sedan kom det svåra. Vi fick välja motståndare…

Vi grävde vår egen grav, Taiwan.
I kvalet hade de inte varit särskilt framgångsrika och i vårt inbördes möte med dem hade de inte heller imponerat. Det gjorde de sedan i vår kvartsfinalmatch som pågick över 96 brickor i två dagar.
Några som däremot inte imponerade då var tyvärr vårt eget lag som ofta, alltför ofta, fastnade i snubbeltråden som var utlagd efter banan.

Alla svenska paren presterade bra under kvalet. Jag spelade Björn Wenneberg – Göran Selldén lite mindre än PG Eliasson – Johnny Österberg och Anders Morath – Sven-Åke Bjerregård. Det kanske bidrog till att Björn och Göran sedan lyckades vinna OS-guld i seniorklassens avslutande partävling. Ånyo Grattis!

Nu gäller det emellertid att lägga OS till handlingarna.
Närmast står VM i Fankrike på agendan. Dit kvalificerade sig seniorlaget efter andraplatsen i Budapest i juni.

Inför VM planerar jag att arrangera OBS-tävling på S:t Erik i Stockholm 28-29 januari tillsammans med damer och juniorer.
En del mycket intressanta förändringar i parkonstellationerna är att vänta, eftersom nya 60 plussare uppfyller ålderskravet.

/Kapten Tommy Gullberg