Corona-anpassning inför hösten.

Vid årsmötet, 7/9 2020 som kommer det att diskuteras om visir, bordskryss, personliga budlådor med mera inför höstens spel.
Det hela handlar om att låta de som hittills inte spelat live, kunna erbjudas ett, för dem tryggt sätt att spela på. Detta medför en del jobb som kommer att beskrivas nedan.

Det mest sannolika förslaget, och det som tycks finns mest acceptans för är att vi spelar med visir. Alla har en, personlig budlåda och barometer, med hårdplastbrickor används. (här kan även diskuteras mjukplast på mötet)
Handsprit kommer, alla lägen att finnas i lokalen.

När det gäller bordskryss så finns lite för många negativa problem. Priset är högt när de ska köpas in, men detta är inte en anledning. Kostnaden får inte påverka kvaliteten. (rapporter om hur bordskryss fungerar kommer också att diskuteras på mötet)

I båda fallen, med visir eller bordskryss så finns kravet på att spela barometer - vid varje tillfälle. Detta kan med föra att vi spelar corona-anpassat till viss del, och som vi gjort tidigare i övrigt. anledningen till detta är att det finns en risk att vi helt enkelt inte hinner med när det gäller brickläggning. I så fall kan tänkas att man, i spelschemat skriver vilka tävlingar som är barometer, och vilka som inte är det. Ambitionen är dock att ha så många barometrar som möjligt.
Det kan också medföra att vi vill ha så mycket föranmälan som möjligt. Detta för att se så att brickorna räcker, eller tvärt om. Man kan bli tvungen att sätta en gräns för max antal par. Detta är svårt att förutse.

Så, för att vi ska komma fram till rätt beslut så är det bra om så många som möjligt, i alla fall de som är intresserade av att spela i höst kommer på årsmötet. Det startar kl 18:00. Sedan behöver man ju, om man inte vill eller känner sig osäker inte spela tävlingen efteråt.