2014-08-21 - Micke Melander rapporterar från JVM

  • Nya vänner
  • Trevlig middag
  • Födelsedagsbarnet njuter

2014-08-21 - VM semifinal väntar för U21

Igår blev det klart att vårt U21-lag är klart för VM Semifinal efter att de tagit en komfortabel ledning mot Holland var det hela mer eller mindre bara att sitta av de sista 14 brickorna. Vinsten blev till sist 153-115 efter att man förlorat sista 14 med 15-43. På menyn idag står Norge som vann lika komfortabelt mot Hong Kong. Bäddat för dramatik med andra ord. Den matchen kommer att visas med start 10.00 i BBO 5.

Alla som undrar vad som hände med Sverige – Holland igår i andra segmentet vad gäller BBO var det så att den matchen var planerad till rama här i Istanbul, men då Sverige vann första 14 brickorna med 57-15 och hade 11 i carry-over så att ställningen var 68-15 beslutade tävlingsledningen att lyfta bort matchen till förmån för något som ansågs mera spännande.
För U26 gick det sämre igår, laget blev i sin kvartsfinal utslagna mot Frankrike som spelade väldigt bra bridge. En gissning är att fransmännen kan gå hela vägen till VM-guld om de fortsätter spela på samma vis.

I övrigt kan vi nämna att Per Leandersson hade födelsedag igår och en VM-semifinal blev hans present från juniorerna. På kvällen var truppen ut och åt middag (de som ville följa med) i Istanbul. Vi lämnade alltså bergstoppen där Koc Universitetet ligger. Det påminner lite om gamla tider då vi hade SM-vecka i Skövde och man var tvungen att åka långt för att ta sig till stan. Om inte är man isolerad på bergstoppen. Middagen bestod av diverse turkiska förrätter och därefter grilltallrik och verkade vara omtyckt av juniorerna.

En smula lustigt var att Taiwaneserna hade lyckats finna samma resturang, sannolikheten för det i 20 miljonersstaden Istanbul är ju extremt liten. Det hindrade inte att Gullberg/Stokka gjorde lite överenskommelser och ska spela med varsin tjej från Taiwan i dagens BAM som spelas för alla som är utslagna. Adam Stokka kommer spela med något amerikanskt lag, övriga deltar ej vad jag vet.

Nu hoppas vi Sverige piskar upp våra grannar i Väst. Kom igen nu Sverige!

Micke

VM Semifinaler

U26
Polen – Norge
Frankrike – Holland

U21
Frankrike – USA 1
Sverige – Norge

Girls
Italien – Frankrike
Kina – Holland

Dominansen från Europa är väldigt stor, bara två av tolv lag kommer från någon annan zon.

<< Föregående | Nästa >>

Här kan du läsa samtliga rapporter från JVM i Turkiet.

Tom Gärds (coach), Johan Säfsten, Ida Grönkvist, Mikael Rimstedt, Ola Rimstedt, Per Leandersson (kapten)

Efter 10 dagars intensivt bridgespelande kunde våra 19-åriga juniorer i U21 knyta ihop säcken och ta med sig guldmedaljerna hem till Sverige!

Rama

Här hittar du allmän översikt samt länkar till respektive klass. Du kommer också att hitta rapporter från lagen samt från Micke Melander som befinner sig i Turkiet.