2014-08-19 Micke Melander rapporterar från JVM

  • Prispallen U16
  • BBO
  • JVM-loggan
  • Spellokalen med BBO-bås från ovan
  • Spellokalen
  • Pokaler Kids

Tisdag 19 augusti – Vilodag för youngsters

Imorse vid tretiden åkte den första delen av kidslaget hem, den andra kom iväg några timmar senare. Summa summarum tycker jag de gjorde ungefär vad vi kunde förvänta oss i ett bästa scenario under dessa mästerskap. De övriga tre lagen som var före dem i tabellen har betydligt mer träning än vad våra svenska kids har. Ta Polen som nu vann som hade 30 kids på träningsläger redan i februari och då tog ut ett lag som sedan har drillats inför dessa mästerskap. Det kan jämföras med att vi knappt i april visste om vi skulle få ihop ett lag och kunna delta eller ej.

I övrigt var det igår kväll prisutdelning i kids, som tidigare meddelats vann Polen så silvermedaljerna gick till Frankrike och bronset till Kina som slog Sverige i den fighten. Medaljmatcherna spelades via 3x14 brickor.

Idag vilar våra Youngsters, de laddar upp för att imorgon påbörja sitt kvartsfinalspel. Som vinnare av grundspelet fick de förmånen att först välja motståndare, reptilsnabbt hör man kapten Leandersson ropa ut Holland. Ett lag som man bankade sönder och samman i grundspelet med 20-0. Det gör också att man har maximal carry-over med sig som är 11 IMP. Så snart valen var klara bestämdes vem man skulle möta i en eventuell semifinal, även här fick då Sverige välja först och då valdes vinnaren mellan Norge och Hong Kong. Så nu vet vi hur en eventuell väg fram till en final kan tänkas se ut.

Ett rykte jag hört vad gäller morgondagen är att Sveriges Youngsters kommer att spela i Vugraphen i det andra segmentet. Vi får se om det är sant imorgon, om det stämmer börjar den sändningen på BBO 12.00.

Avslutningsvis kan jag ju nämna att på den andra sidan vad gäller Youngsters så möts China och USA samt Polen och Frankrike. Polen har inte imponerat så här långt som de brukar i den klassen och har nog en växel till att lägga i.

I juniorklassen är Kanada mer eller mindre avhängda och det krävs en raketspurt om de ska kunna ta sig in i topp-8. De ligger just nu nia på 195 VP och före dem i tabellen återfinns Norge med 221VP. Så det är ett ordentligt kliv. Det finns dock lite hopp ändå för Kanada för om de vinner mot Kina har de kvar Indien och Botszwana som är två sannolika 20-0 matcher och det kan räcka om någon annan har en dålig dag av lagen framför.

Att gå vidare bör inte vara något problem för vårt Svenska lag. På menyn idag står

Frukost: Australien
Lunch: Turkiet
Middag: USA 2

Det är inget lätt schema men är ändå matcher man borde vinna. Frågan är ju bara vad man får för placering och om man kommer att få välja eller bli valda…

Heja Sverige!
Micke

<< Föregående | Nästa >>

Här kan du läsa samtliga rapporter från JVM i Turkiet.

Tom Gärds (coach), Johan Säfsten, Ida Grönkvist, Mikael Rimstedt, Ola Rimstedt, Per Leandersson (kapten)

Efter 10 dagars intensivt bridgespelande kunde våra 19-åriga juniorer i U21 knyta ihop säcken och ta med sig guldmedaljerna hem till Sverige!