TRÄNING OCH UTTAGNING U26

De senaste två söndagarna har U26 spelat två 48-brickorskamper, en mot öppna landslagstruppen och en mot seniortruppen. De som såg på kanske undrade varför alla juniorpar satt Ö-V, vilket gjorde att det egentligen inte blev en match ”trupp mot trupp”.

Att våra bästa juniorer måste få matchträning mot så bra motstånd som möjligt är klart, men det fanns en andra syfte med matcherna. Vi har White House Juniors-tävlingen i slutet av mars som hägrar, och jag ville ha lite guidning för att ta ut lag dit. Samtliga juniorpar på samma ledd gav ett bättre jämförelsematerial.

Redan sedan en tid hade jag meddelat U26-paren att jag ämnade sända Mikael Grönkvist och Daniel Gullberg. De var ytterst nära att slå in sig i öppna laget till NM förra året och har arbetat väldigt hårt på sin bridge.

Det gällde alltså egentligen att ta ut ett par till av de två övriga aktuella U26-paren (har bara råd att sända två par…), men Micke och Daniel (aka ”Gulgrön”) ville gärna vara med och få matchträning i alla fall – en inställning jag har mycket stor respekt för.

När dammet lagt sig och de våra gjort två solida insatser hade Simon Hult och Simon Ekenberg distanserat bröderna Rimstedt med nästan en halv IMP per bricka. Därmed åker Simonerna och Gulgrön till Amsterdam den 18-25 mars för att försvara den seger Sverige tog förra året. Om, som jag hoppas, vi kan får något uppdrag mot bra motstånd lite senare i vår blir tvillingarna R förstaval.

Förutom att vi ska fixa till fler matcher för U26 är det snart dags att låta U21-truppen komma till tals, och om allt går som det ska blir det redan nästa söndag. Information kommer förstås på hemsidan.