Det går att få juniorer till klubben

  • Vid projektets början, augusti  2014
  • Tuppen Fredin med fruar

Hasse Johansson på Tofta Gård tipsade om att BK Albrekts i Varberg har en juniorgrupp i åldern 9-15 år. Frågan man ställer sig är: Hur gör man?

Juniorbesök på Tofta Gård

Hasse berättar att det spelats bridge på Tofta gård under helgen.


Under den gångna helgen har vi åter haft ett mycket celebert bridgebesök på Tofta Gård Orust.
BK Albrekts från Varberg har varit här med en grupp juniorer i åldern 10 till 15 år för att under säker ledning öka sitt bridgekunnande.
Ledare var Jan Malmström med assistenter i form av föräldrar och mor- & farföräldrar.
Vi på Tofta Gård är mycket imponerade av det Janne lyckats åstadkomma under det år som gått. Juniorerna är redan duktiga bridgespelare, otroligt energiska och dessutom mycket trevliga att ha som gäster.
Förutom bridgen har man hunnit med minigolfturnering, kubbspel och haft spökjakt i trädgår´n. Detta ser vi gärna mera av och vi vet att Janne har fler saker på gång. Bridgen behöver eldsjälar som Jan Malmström.

Vi fick tag i Janne Malmström som berättar om ett av BK Albrekts projekt.

Janne berättar

”Familjeprojektet” började vi med i augusti 2014, där gick vi ut till våra medlemmar och bad dem komma till bridgelokalen med sina barn och barnbarn.
Det visade sig att det kom riktigt många och jag tror att sex av dem var på besök hos sina mor-& farföräldrar. Alla var i åldern 9 till 13 år.

Vi fick ihop en liten grupp och började spela varje söndag under två timmar – först på ett bord. Sedan dess har många juniorer passerat förbi, men allt fler har tyckt att det är roligt. Nu har vi anmält 12 st som juniormedlemmar.

Alla kan inte vara med varje gång eftersom vi hela tiden konkurrerar med andra aktiviteter. Men under våren har vi oftast kunnat spela på 2-3 bord.
All utbildning sker vid borden under det första året.
Detta har också fått den följdeffekten att vi har fått tre nya seniormedlemmar under 50 år, föräldrar till kidsen, varav en har lärt sig bridge tillsammans med sin son.

Under sommarlovet har drygt hälften av juniorerna varit med och spelat på klubben med framgångar, det har både blivit bronspoäng och glasspengar!
Under det gångna året har vi bara behövt ställa in vår söndagsbridge två gånger, varav den ena var i samband med Bridgefestivalen.

För att få ihop gruppen inför hösten ordnade vi ett bridgeläger på Tofta Gård med mycket Bridge, men även minigolf- och kubbspel.
Totalt hade 10 juniorer möjlighet att vara med, varav en från Falkenberg.
Till och med kocken, som jag lärde känna i Falun på 70-talet, fick vara med och spela!
Lägret blev riktigt billigt för oss deltagare – tack vare generösa bidrag från Hallands Bridgeförbund och de inblandade klubbarna.

Under hösten fortsätter vi nu att utveckla bridgekunskaperna för att förhoppningsvis komma till Rikslägret i höst.

Tack från Janne till alla som hjälper till

Jag vill passa på att tacka alla mor- & farföräldrar som har ställt upp på detta projekt. Utan denna insats hade vi aldrig lyckats med detta inom BK Albrekts.
Vi har varit 5-6 vuxna som lagt ned mellan 2-3 timmar/vecka.
Det är mor- och farföräldrar, när barnbarn kan vara med finns det resurser.
Vår målsättning är att alltid ha en vuxen vid varje bord, dock ej släktningar vid de ”egna” barnens bord.

Tack alla, ni är så betydelsefulla!

Ytterligare projekt på gång!

Under våren fick Janne kontakt med en rektor på en närliggande skola och de sydde tillsammans ihop ett nytt juniorprojekt.

Janne har varit i kontakt med andra som haft/har juniorprojekt igång, exempelvis Lars Lundqvist, Valdemarsviks BK och Inga-Lis Larsson, Borlänge BK.
Inför starten i skolprojektet har även rikskunsulenterna Micke Melander och Roger Wiklund varit inblandade.

Mer om ”skolprojektet” får vi veta när de kommit en bit på väg.