Grattis Sverige flera JVM medaljer!

Zlatan med Simon Hult, Simon Ekenberg, Daniel Gullberg och Johan Karlsson som spelade med argentinska Rodrigo Garcia Da Rosa och italienske Giuseppe Delle Cava tog VM-guld!

För en liten stund sedan färdigspelades finalen och matchen om tredjepris i Opatija, Kroatien i Öppna JVM lag. Zlatan med Simon Hult, Simon Ekenberg, Daniel Gullberg och Johan Karlsson som spelade med argentinska Rodrigo Garcia Da Rosa och italienske Giuseppe Delle Cava besegrade Norway efter en mycket spännande final.

Det såg ut som Zlatan hade en enkel resa då man i första segmentet slog Norge med 48-9. Men som så många gånger förr kom en vändning och Norrmännen kontrade med 56-21 och gjorde därmed ställningen knallhård till 69-65 i Zlatans favör. Den plötsligt dåliga formen höll i sig för Zlatananerna då Norway startade med 23-0 på de fyra första givarna i det tredje segmentet. Sen var det dock god natt Norge då Zlatan tog tre stora svingar med 10-13 och 12 IMP för att till sist vinna komfortabelt med 114-89! För alla som kunde följa matchen via BBO var det hela extremt spännande och underhållande.

I matchen om tredje pris mötte GreSwe Axon Australien. Efter första segmentet som slutade 24-23 gasade svensklaget på i det andra och skaffade sig en komfortabel ledning med 77-46 genom att vinna segmentet med 53-23. Australiensarna lyckades aldrig komma ifatt trots att man hade två stora svängar in i det tredje segmentet och matchen slutade till slut 98-72, då Australien vann det tredje segmentet knappt med 26-21. Det innebär att det blev bronsmedaljer för laget och Mikael och Ola Rimstedt samt amerikanske Adam Kaplan och grekiske Ioannis Oikonomopoulos.

I ett möte med Mikael Rimstedt inför tredje segmentet uttalande han följande;

  • Nu ska vi se till att vinna det här så jag får ett brons. Sedan blir det BAM final imorgon och då ska vi ta silvret. Då har jag en komplett regnbåge med medaljer.

Återigen Grattis Sverige – nu väntar prisutdelning och nya svenska medaljer!