Uppdatering Juniorlandslagstruppen december 2017

Några ord om vad som hänt och ska hända

TRUPPFONDEN

OBS att de som bidragit till Truppfonden har fått en mer detaljerad redovisning. Om du har bidragit, men inte fått någon särskild uppdatering, vänligen hör av dig till martin.lofgren@yahoo.se. Några av de namn som förekommer bland de vänliga bidragsgivarna har varit svåra att para ihop med någon emailadress.

I korthet kan sägas att vi fått in totalt 128 tkr till Truppfonden, varav c:a 28 tkr är öronmärkta av givarna till att gå till U16. 40 tkr förbrukades under säsongerna 15-16 och 16-17.

Denna säsong har vi förbrukat totalt 55 tkr av de totala tillgångarna: 100 tkr som budget givet av Svensk Bridge (ökning från 70 tkr) och de 88 tkr kvarvarande i Truppfonden. Pengarna har hittills spenderats på Lyon U13, U16 samling i Stockholm och resa till Norge, U21 resa till Helsingfors och U26 sparringmatch mot Seniorlandslaget.

Total lagd budget ligger på 154 tkr och nuvarande prognos säger att detta ska hålla, så efter säsongen bör vi ha lite drygt 30 tkr kvar i kassan. Detta kan låta mycket, men varje aktivitet kostar, så har du möjlighet, skänk en liten (eller varför inte stor :-)) slant till bg 5666-0434.

AKTIVITETER
Det traditionella ”höstlägret” ställdes in och har ersatts av aktiviteter delade på åldersgrupp (U16, 21, 26).

U26: Tränings/sparring mot seniorlandslaget i november med klar seger för U26. Alla tre europamästarparen (Ida och Micke Grönkvist, Ola och Mikael Rimstedt, Simon Hult och Adam Stokka) spelade.

U21: Träningshelg mot finska U21 i november med (dessvärre) förlust. Uppföljning pågår. En resa till Israel (som vi vann EM en IMP före) planeras till februari. Laget tränar normalt två gånger i veckan varav en dag gemensamt på BBO (inga spelare bor på tillnärmelsevis samma ort). Sammandrag där man kan spela live centralt i Sverige planeras.

U16: Laget samlades i Stockholm hos Kathrine och Peter Bertheau för en helgs träning i oktober, och reste senare till Oslo för kamp mot norska U16 som blev lite för svåra för oss. Vidare samlingar planeras till vårterminen, och såväl i Stockholm som i Varberg (under Janne Malmströms försorg) tränas regelbundet varje vecka.

WHJ: White House Juniors spelas 25-30 mars i Amsterdam, en tävling Sverige har stolta traditioner i. Lag är ännu inte uttaget.

Vårläger: Vårläger kommer att äga rum i Varberg 27-29 april.

VM i Suzhou (Kina), dit vi kvalificerat oss i samtliga ovan nämnda klasser spelas 8-16 augusti.

Förutom detta spelas öppna NM-par i Falkenberg i påskhelgen, och öppna EM-par i Opatija i juli - bägge begivenheter finns beskrivna på annan plats på hemsidan.

Martin