Slutrapport från JNM 2015

 • Kapten Per Leandersson lyfter NBU-bucklan
  Kapten Per Leandersson lyfter NBU-bucklan
 • Guld till U 16
  Guld till U 16
 • Guld till U 26
  Guld till U 26
 • Brons till U 21
  Brons till U 21

Årets JNM innebar 2 Guld och 1 Brons för svensk del samt att vi erövrade NBU Trophy som bästa land. Det sista kan så klart diskuteras med tanke på att tävlingsbestämmelserna inte var de bästa men det får man acceptera.

Officiell hemsida

U26 – Guld

Alltid skoj att möta regerande världsmästare och det var precis vad vi fick göra i och med mötet med Norge. Efter ett kval över 6 ronder mot alla länder så väntade final över 5*14 brickor mot Norge. Vi hade max Carry-Over (16 IMP) och även om vi förlorade något segment knappt kändes det som att ledningen växte hela tiden. Till en början så visade framförallt Karlsson/Stokka prov på bra spel och hade rejält plus. På de lite mer slamvänliga brickorna i sista segmentet så visade även Hult/Ekenberg sig från sin rätta sida. Känns som ett rejält formbesked inför Tofta, SM-lag semi, SM-lagfinal? och sommarens höjdpunkt JEM…

U21 – Brons

Vi testade lite nytt och det gav verkligen mersmak även om bronsmatch var en missräkning. Allan kommenterade efter några matcher att han var mycket förvånad över att alla markerade så ärligt. Detsamma konstaterades om spelet, att spela enkelt är vad det handlar om. Just detta tycker jag alla bridgespelare ska ta fasta på, spelet är tillräckligt svårt som det är och då gäller det att hålla sig till sådant som är naturligt och rätt fram.

U16 – Guld

Alexander Sandin blev sjuk så vi spelade på fyra spelare varav två debutanter. Det blev så klart tufft i kvalet då vi mötte U21-lag och Girls-lag. I finalen ställdes vi mot Norge som vi slog tillbaka och det rejält. U16 handlar så klart om att vinna men mycket viktigare är att man har skoj och utvecklas som bridgespelare. Extra viktigt att lyssna på vad de som lär ut säger och det märks snabbt stor skillnad på de som lyssnar och de som kör efter eget huvud.

Nästa anhalt är landslagsläger 22-24 maj.

//Per