Rikslägret checkar ut

Det är söndag och rikslägret börjar närma sig sitt slut.

Infosida

I dag började vi med bingobridge vilket är en helt vanlig partävling men varje par har en bingobricka fylld med kontrakt. Lyckas man bjuda och spela hem kontrakt som står på ens bingobricka får man kryssa för det och får man fem i rad blir det bingo. En bingo belönas med 10 procentenheter av ens slutresultat. Ett par lyckades få bingo och vann därmed tävlingen, men enbart 1 procentenhet före tvåan.

Efter lunch blev det ”lappbridge” där varje bricka får speciella regler. Exempel kan vara att partnern till den som vann sticket spelar ut, vartannat stick spelas medurs och vartannat motsols, att tvåorna är lägst och essen är högst osv. Ibland påverkas även budgivningen som i fallet där ena sidan enbart får bjuda rödfärger och andra sidan enbart svartfärger, eller att man inte får passa. En tävling som brukar bjuda på många skratt.

Nu på kvällen har vi avslutat med en prisutdelning men många av våra deltagare vill ha mer så därför kör vi en KO-turnering nu på kvällskvisten. I morgon bär det av hemmåt för de flesta.

Vi vill tacka alla som hjälpt till att skapa detta arrangemang (ingen nämnd, ingen glömd) och hoppas att alla kommer tillbaka nästa år.

//Erika, Kicki, Daniel

Vinnarbilder: