Forum » Tävlingsledare och domslut » Aptitretare inför ett LK domslut

Aptitretare inför ett LK domslut

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Lars Andersson
Aptitretare inför ett LK domslut

Ni har AKTxxx/xx/Jxx/xx. På andra sidan skärmen öppnar man med 1Hj naturligt. Er partner passar. På er sida skärmen bjuder man nu 1Sp naturligt. Ni bjuder 2Sp naturligt. På andra sidan skärmen bjuder man nu 4Sp och det går pass till er. Ni dubblar förstås. Det kommer 5Kl till vänster och 6Kl till höger. 7 Kl till vänster och alla passar. Fienden tar 13 stick vilket är ca 6 mer än man fått i 4Sp. Ni tillkallar nu TL för ni har fått olika upplysningar. På andra sidan har er partner fått en alertering att 4Sp är splinter, den alerteringen fick inte ni. TL korrigerar till 4Sp minus 3. Hur dömer LK?

Thomas Andersson
Bild för Thomas Andersson

Måste först tillstå att jag inte dubblar 4sp…

Med det sagt, LK dömer förmodligen att resultatet står, med möjlig PP för motståndarna pga felaktig förklaring på andra sidan. Motivering? Rätt förklaring är ”no agreement”, och därmed har jag inte lidit skada eftersom sådana bud inte ska alerteras.

Sen kan man givetvis ha synpunkter på resonemanget, men det är vad jag TROR skulle skett.

Peter Swensson

Eftersom vi sysslar med tankesport, så borde vi inte skydda spelare för sin egen dårskap … inte ens om de ger sig på ”sofisteri” som ”jag behöver en alert för att förstå att de havererat”.

Det kan varit ett praktiskt domslut av TL för att definitivt få en överklagan (vore bättre om TL pratat runt lite). Hoppas verkligen att de dömt 7Kl =. Tveksam till PP här.

Min förhoppning är att vi i framtiden skall slippa denna våtvarma kofta av löjliga protester; hur kan man se sig som skadad av som här utebliven alert när man inte klarar att tänka i två led? Tragiskt att begåvade människor ens överväger tanken, ni dödar spelet. Bestraffning av dubblaren som protesterar skulle glädja mig. Senast jag var på fotboll lyckades två spelare som fick en frispark med sig snacka sig till vardera ett gult kort.

Hoppas att det kommer framkomma nya fakta i målet så jag kan ta tillbaka min idiotförklaring.

EDIT: Moi var nog lite tondöv, detta är väl en klassisk giv

Lars Andersson

Det kan tänkas att liknande domslut kommer, man vet aldrig

Logga in för att kommentera