4 maj - Göteborg Bridge Cup

1 inlägg / 0 nya
Björn Sörling
4 maj - Göteborg Bridge Cup

Om tävlingen

Göteborg Bridge Cup är en partävling som spelas på Bridgens Hus i Göteborg lördagen den 4 maj 2019. Den har ett liknande upplägg som Bridgefestivalens ”Guldgruvan” där ett inledande kval bestämmer finalgrupperna.

Vi har en sponsor, Rolfs Flyg & Buss, som bidrar med fina resepriser och vid 80 par uppgår den totala prissumman till ca 27 000 kr.

Kval

Kvalet utgörs av en partävling á la Gröna Hissen över 24 brickor (2 br/rond) där de första två ronderna är lottade. Gröna Hissen innebär att ettan möter tvåan, trean möter fyran o.s.v. I kvalet kan man bara möta ett motståndarpar en gång.

Final

Kvalet ligger till grund för hur finalerna delas in. I A-finalen deltar kvalets 24 bäst placerade par, i övriga finaler deltar nästföljande 24 par med undantag för den lägsta gruppen som innehåller minst 24 par. Gröna Hissen spelas även i finalerna, och den första ronden i respektive final baseras på slutresultatet från kvalet.

I A-finalen spelas 30 brickor, i övriga finaler spelas 24 brickor. A-finalen spelar ett brickset, medan övriga finaler delar brickset.

Festlig avslutning

Efter avslutat spel kommer prisutdelning ske på Pekkas (ligger i samma hus som Bridgens Hus) där middag och underhållning kan avnjutas. Pekka tillhandahåller en italiensk vårbuffé för de som så önskar till priset av ca 250 kr inkl ett glas vin/öl. Efter prisutdelning och buffé kommer underhållningen att ta vid.

Anmälan

Anmälan sker här. Startavgiften är 250 kr/spelare, men en rabatt på 50 kr/spelare fås om anmälan är klar senast den 18 april 2019. Ett par anses anmält först när anmälningsavgiften inkommit till Göteborgs BF:s bankgiro (716-0690).