Forum » Allmänna diskussioner » MK söker referensgrupp!

MK söker referensgrupp!

13 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Linnea Edlund
Bild för Linnea Edlund
MK söker referensgrupp!

Det här är första foruminlägget jag skriver i egenskap av styrelseledamot, spännande!

I samband med vårt styrelsemöte i helgen tog jag upp en projektidé, och nu skulle jag behöva er hjälp för att komma vidare med att konkretisera idén till ett riktigt projekt.

Kort om idén - I år deltog 365 lag i Svenska cupen. Det är i runda slängar 1500 spelare. Tänk om hälften av dem skulle nappa på idén att bli mentorer – och skapa varsitt lag med 3 helt nya “spelare” vardera, och anmäla till ett liknande koncept, men där tävlingen spelas helt och hållet som Minibridge? Man kan ragga ihop ett gäng från jobbet, eller skolan, eller inom familjen, eller whiskyklubben, eller innebandylaget, eller bostadsrättsföreningen eller studentkorridoren eller ålderdomshemmet - you name it! Och jag lovar – det behövs ingen pedagogisk talang på superhjältenivå för att lära ut minibridge, ALLA kan lyckas med det!

Några exempel på frågeställningar till workshoppen:

  • Ett namn på projektet!

  • Hur kan vi peppa bridgespelare runt om i landet att bilda lag? Marknadsföring, material etc.

  • Finns det någon slags morot att erbjuda till den klubb eller det distrikt som får ihop flest lag per medlem?

  • Vilket stöd ska förbundet erbjuda till klubbar och distrikt för att komma igång med mentorskapet? (En tanke jag har är att utbilda en minibridgeambassadör per distrikt, som i sin tur kan inspirera och coacha mentorerna).

  • Hur ska tävlingsformatet se ut? Min spontana tanke är att inget lag blir utslaget, men förlorare möter förlorare, vinnare möter vinnare etc.

  • Regler – max en “riktig” spelare per lag? Hur definierar vi ”riktig spelare”? Zoner eller inte? Slutbud eller bara stick?

  • Skall man sikta på en “finalhelg” för lagen som presterar bäst?

  • Ska vi undersöka möjligheten att skapa en mästarpoängs-klass för minibridge?

Kort om tidsperspektivet – Jag tror att det är svårt att starta själva “cupen” förrän tidigast om ett drygt år, men förberedelser med utbildningar av mentorer och coacher kan mycket väl komma igång redan under våren - om nu bara tillräckligt många visar intresse och gör en tumme upp eller kommer med glada hejarop hint hint)

Därför söker jag nu en handfull personer för ett första brainstorming-möte söndag 24 november (exakt tid kommer vi överens om när jag fått ihop gruppen). Jag kommer att hålla mötet via videokonferens, så allt du behöver är en dator, med headset och internet-förbindelse. OM någon har möjlighet att delta på plats i Uppsala så lovar jag att bjuda på gofika! Jag tänker mig att vi kör ca 2 timmar, under eftermiddagen eller kvällen.

Är du i grunden lat och oengagerad så är det definitivt inget hinder – om vi kan få en chans att lista ut hur vi ska kunna få med den kategorin bridgespelare på tåget så är det bara ett plus. Är det ont om sådana så kommer jag få nöja mig med engagerade och passionerade bridgespelare, så hör av dig oavsett vilken kategori du placerar dig själv i!

Har du inte möjlighet att vara med på ett möte så får du gärna ge feedback och komma med idéer här i forumtråden, eller så klart höra av dig till mig via e-post (linnea.edlund@gmail.com).

Ola Brandborn

Har inte tid att vara med i några grupper osv, men jag vill bara skjuta in att idén är väldigt bra, och jag kan ”lova” att jag kan locka med tre noviser från mitt jobb plus mig som ”riktig spelare” för att ställa upp med ett lag vad det lider.

Carl-Henrik Nauclér

Extremt bra initiativ! Har ett gäng brädspelkompisar som skulle nappa.

Stefan Andersson

Hej Linnea. Ska försöka få med en liga från min skola. Vi går för vinsten.
Devil

Linnea Edlund
Bild för Linnea Edlund

För er som missat utbildningsmaterialet till minibridge så finns det två fina foldrar att ladda ned här:

Enkla varianten” - alla spelare berättar om hur många poäng de har. Den med starkast hand väljer bara färg eller trumf (han får se partnerns fördelning, bildsidan nedåt).

Tävlingsvarianten” - här lägger man också till ett enkelt budgivningsmoment. Den starkaste spelaren väljer nivå på kontraktet. med hjälp av gamla ”trappan”.

Christer Enkvist
Bild för Christer Enkvist

Toppeninitiativ. Skall försöka köra någon mini-Bridge-session på den lokala spelklubben.

Linnea Edlund
Bild för Linnea Edlund

Christer - säg till om du vill ha hjälp! Jag kan gärna pilot-testa lite upplägg på dem om ni inte misstycker! Smile

Linnea Edlund
Bild för Linnea Edlund

Tack för tummar upp, och positiva kommentarer både här, via mail, face-to-face och på Facebook - däremot saknar jag fortfarande frivilliga hjärnstormare till på söndag! Man förbinder sig inte till något annat än att bolla tankar och idéer kring upplägget. Smile

Bertil-G Johnson

Linnea, vill du ha en gammal gubbe, som dessutom bor utomlands, finns jag där.

Linnea Edlund
Bild för Linnea Edlund

Bertil-G Johnson skrev:


Linnea, vill du ha en gammal gubbe, som dessutom bor utomlands, finns jag där.

Det kan du hoppa opp och sätta dig på! Jag skickar ett mail!

Jan Malmström
Bild för Jan Malmström

Hej Linnea!
Du en bra idé!
Om du fortfarande saknar intresserade till referensgruppen, har du mitt namn.
Det är skoj att jobba med juniorer!
Janne

Linnea Edlund
Bild för Linnea Edlund

Tack alla ni som har hört av er till mig, oavsett om det är per telefon, e-post, i verkligheten eller här på forumet. Och i synnerhet ni som tog er tid att vara med på videokonferens i söndags!

Nu finns en liten sammanfattning av söndagens referensgrupps-spånande som nyhet här: http://www.svenskbridge.se/nyheter/57803

Jag vill återigen bara påminna om att vi är ganska tidigt i idé-stadiet, och mycket kan komma att förändras - så det är absolut inte för sent för fler att höra av sig och tycka till! Gärna här på forumet så vi kan få en dialog där många kan bidra!

Mikael Grönkvist
Bild för Mikael Grönkvist

Jag tycker att det här har potential att bli riktigt bra!

För egen del siktar jag in mig på att bli mentor för ett lag med adepter från mitt jobb. Då kan man börja med att arrangera en minibridge-AW för hela kontoret och sedan gå vidare med att bilda ett lag. Just AW-konceptet har jag testat tidigare men då har jag ”bara” haft ordinarie kurser att locka med som nästa steg. Det har inte låtit så intressant för de som har testat så jag tror mer på den här idéen som inkörsport till riktig bridge.

Logga in för att kommentera