Allmän information

Chairman’s Cup är en lagtävling som spelas lördag-torsdag, 31 juli - 5 augusti. Senaste anmälan fredag 30 juli kl 20.00.

Här hittar du allmän information om deltagande i Chairman’s Cup, systemregler, startavgifter, priser, format, program, vandringspris, överlappning med SM Par Dam, och annat matnyttigt.

Vad är Chairman’s Cup?

Om du letar efter heltäckande beskrivningar av våra tävlingsregler och -bestämmelser kan du gå till denna sida, där kommer det fullständiga regelverket för Bridgefestivalen 2021 att publiceras när det är färdigt.

Anmäl lag

Kom ihåg att anmäla lag senast fredag 30 juli kl 20.00. Där ser du också aktuell startlista.

Allmän information

Chairman’s Cup är en tävling öppen för alla och som 2021 spelas online på plattformen RealBridge. Det är en lagtävling med högst sex deltagare per lag som inleds med ett kval i form av Gröna Hissen och avslutas med raka cupmatcher. Tävlingens namn kommer av att tidigare ordföranden för Svenska Bridgeförbundet, Mats Qviberg, sponsrar tävlingen.

Mer om formatet går att läsa här. Mer om programmet går att läsa här.

Deltagare

Chairman’s Cup är öppen för medlemmar i Svenska Bridgeförbundet eller annat lands bridgeförbund som är medlem i WBF. Max sex deltagare per lag.

Systemregler

B-system gäller i Gröna Hissen och de korta cupmatcherna (lördag-söndag). Från och med de långa cupmatcherna tillåts A-system.

Startavgift

Du kan läsa om startavgifterna här samt om (frivillig) förskottsbetalning via bankgiro/postgiro här.

Prisfördelning

Du kan läsa om prisfördelningen här.

Format

Du kan läsa om formatet här.

Överlappning med SM Par Dam

Det blir inte möjligt med inhopp från SM Par Dam detta år när spelet arrangeras online. Dampar som vill spela Chairman´s Cup uppmanas att spela i ett lag som kan ha fyra spelare på plats under de första ronderna.

Skärmar och alerter

Samtliga matcher kommer att spelas med skärmar och självalerter.

Mästarpoäng

I Gröna Hissen delas silverpoäng ut. Från kvartsfinalen och framåt spelas om guldpoäng medan de tidigare cupmatcherna ger silverpoäng.

De exakta reglerna för utdelning av mästarpoäng går att hitta i tävlingsbestämmelserna.

För nytillkomna

Vad är Chairman’s Cup?

Samarbetspartners