Guld i veteranlag för debutant

Det guld direkt för Bengt-Göran Olofsson och hans lag Glopson.
– Det är mitt första år som senior och en av de roligaste medaljerna, säger BG Olofsson.

Det var inga duvungar i lag Glopson som också var ett av favoritlagen att ta hem veteran-SM tillsammans med Zmrzlina (Sune Fager, Sven-åke Bjerregård, Ulf Nohrén, Rolf Scherdin,
Rune Pettersson, Anders Morath).
– Vi mötte dem i kvartsfinalen, berättar BG Olofsson som precis som sina lagkamrater (Henry Franzén, Peter Backlund, PO Sundelin, Johnny östberg och Christer Bjäring) flera SM-medaljer att stoltsera med.
Då blev det en ganska klar seger där ett par dubblingar kostade för mycket för lag Zmrzlina.

BG Olofsson har dock ingen medalj i veteranlag, vilket inte är konstigt.
– Nej, det är första året jag kan vara med, säger han.
En bra seniordebut alltså. Lagnamnet är detsamma som det lag BG Olofsson spelar i allsvenskan, men konstellationen är helt annorlunda.
– Vi är ett gäng kompisar som mött varandra på hög nivå. Vi har aldrig spelat i samma lag förut. Det är den sociala biten som är a och o, menar Bengt-Göran.

Extra kul tyckte Umeåspelaren att det var att ta hem lagguldet tillsammans med PO Sundelin.
– Jag har en bunt medaljer, men den här var en av de roligaste eftersom PO och jag spelat en hel del ihop förr. Jag måste ge beröm till Sundelin och Peter Backlund som båda är över 80 år och spelar som de gör.
Firandet?
– En god middag tillsammans, avslutar Bengt-Göran Olofsson, nybliven guldmedaljör i lag-veteranklassen som debutant.

I finalen besegrade Glopson lag Kronoberg med kvartetten Christer Bech, Peter Svensson, Anders Lindgren och ”bokmalen” Kaj Adolfsson.
Katrineholm (Lars Malm, Per Lind- ström, Christer Gällström, Allan Christensen) slutade trea efter segern bronsmatchen mot lag Moore m fl.

Vinnare SM Lag Veteran

Samarbetspartners