Indonesien i Chairmans Cup 2018

Indonesien står i år som värd för Asian Games 2018, tävlingen som i Asien är betydligt populärare och nästan viktigare än stora OS. En av grenarna i Asian Games är Bridge. Årets Asian Games äger rum i Jakarta, Indonesien den 18 augusti - 2 september. Hemmanationen har beslutat att finslipa formen inför Asian Games för sina tre lag genom att vara med i Chairman’s Cup 2018!

I skrivande stund befinner sig de Indonesiska spelarna på träningsläger. Att vara bridgespelare i Indonesien och satsa på landslagsspel är dock inget lätt uppgift, det är snarare en heltidssyssla. Nuvarande träningsläger pågår i tre månader och dagarna är fyllda av fysisk träning, mental träning och bridgespel med analyser och utbildningar. Spelarna får ett fåtal helgdagar ledigt per månad för att åka hem till familj och vänner, i övrigt är de isolerade i mer eller mindre en militärcamp med helinackordering.

De har drygt 40 personer på sitt träningsläger ur vilket det till sist ska tas ut tre lag. Lagen är Men, Mixed och Supermixed*.

Indonesien är vassa i Bridge och ingen nation går säker vid VM-spel. 2011 tog laget sig deras damlag till final mot England i Venice Cup för att nämna ett exempel. Senast vi såg ett Indonesiskt lag i Chairman’s Cup var 2014 då laget knappt förlorade (67-58) mot meriterade lag Westerlund i Round of 16.

Anmäl ditt lag nu och var med och kämpa om årets Chairman’s Cup titel, har du tur, får du dessutom möta ett eller flera lag med kämpande Indonesier :-).

Deltagarlista och anmälan av lag

  • Supermixed är ett lag med fyra spelare, två män och två kvinnor. Kvinnorna spelar med kvinnorna och möter dito för det andra laget samtidigt som männen gör detsamma. I övrigt är det som alla andra lagmatcher…

Samarbetspartners