Håsten

Vad är Bridge?

Bridge är ett kortspel för fyra personer som spelas med en vanlig kortlek. Spelet går ut på som alla kortspel att vinna så många poäng som möjligt.
När man tävlar i Bridge spelar det ingen roll vilka kort du får utan det är din kunskap och strategi som avgör om du blir en vinnare.
Läs mer…

Bridge spelas över hela världen och Sverige har 27.500 registrerade spelare. Varje år arrangeras VM, EM, NM och SM-tävlingar för såväl seniorer som juniorer. Under 2017 kommer Europa och Nordiska Mästerskapen att arrangeras för juniorer i tre olika åldersklasser med några juniorer från Varberg.

Spela bridge på nätet

Funbridge är en intressant hemsida. Här du kan se och lära dig mer om bridge. Här finner du Svenska Bridgeförbundets kursmaterial Spela Bridge. Detta är gratis att ladda ned.

Om du är nyfiken att lära dig bridge på egen hand, finns här ett bra program.

Vårt kursupplägg

Vi kommer under de första veckorna att lära oss att spela Minibridge. När vi har lärt oss detta kommer vi att spela vår första tävling.

KIDA- en app för kortbehandling

Android och Iphone
Här kan du träna att lösa spelproblem som dyker upp när du spelar bridge.

JuniorBridge i Varberg - söndagar kl 15:00

Är du intresserad av att pröva på att spela bridge är du välkommen varje söndag kl 15:00 på bridgeklubben, som finns på Härdgatan 23. Detta är gratis och dessutom bjuder vi på fika i pausen.