Skalman leder Elitserien

De fem första matcherna i Onlinesvenska Elitserien har spelats under helgen.

De som arbetade med arrangemanget för att ge spelarna och oss tittare service under helgen var, förutom ett helt gäng ovärderliga spelledare utspridda över landet, kommentatorerna på BBO Jessica Larsson och Magnus Eriksson, Elit TL Ryszard Sliwinski, support-, administration, och ordningskvinnan Linnea Edlund samt Carl Ragnarsson med resultatservice.
I privat regi kommenterade även Nichlas Eliazohn några matcher via sin kanal på Twitch.
Som vanligt gör de alla ett utmärkt arbete och förutom att ett BBO-fel med brickuppladdning till matcherna inte kunde göras i första matchens andra halvlek flöt det på utan att vi som tittade märkte av några större konstigheter.

Spelet då..
Uppsalabridgen Skalman har gått upp i täten och leder ca 8,5 vp före Gävle BK, Zmrzlina. Ytterligare drygt 6 vp efter ligger Storsjöbygden, Morgan. Tabellen ser ni här och för de som är intresserade av att detaljstudera finns såväl IAF som scorekort från BBO via denna länk. Det finns en hel del roliga upptäckter i den studien och som ”ickeelit” ger det lite tröst att se att det lönar sig att ta nästa bricka och inte gräva ner sig i enstaka resultat Wink

Fyra matcher återstår när serien tar fart igen under helgen 13-14 februari.
Det ser onekligen riktigt bra ut för Skalman, men lagen som smyger med bakifrån har varit med förr och det är inte avgjort förrän sista kortet är spelat!