Sommarbridge startinfo

Vi avser att spela sommarbridge två kvällar i veckan, måndagar och torsdagar med start måndagen 25 maj. Ett litet förbehåll finns, det är att tävlingarna som körs i klubbens regi, också baseras på Svenska Bridgeförbundets överenskommelse med BBO. Förhandlingen om villkor bör i stort sett vara klar men kontraktet är inte påskrivet ännu varför vi inte erhållit våra tävlingsledarlicenser och password till dessa. Vill det sig illa får vi skjuta någon dag på starten.

Som tidigare nämnts är det viktigt att man anmält intresse för att spela sommarserien till Nils Andersson där man anger sitt MID-nummer, användarnamn på BBO samt att det är ABB´s sommarserie man anmäler sig till. Detta behöver endast göras en gång oavsett hur många tävlingar man deltar i. OBS! Skulle man av någon anledning byta användarnamn på BBO, meddela detta till Nils.

Vi kommer som sagt att spela måndagar och torsdagar med start 18.30.

Preliminärt blir spelavgiften 20:- per spelare och tävlingarna får bronstävlingsstatus. Någon form av ”medelpris” kommer att delas ut och utöver detta blir det ära och bronspoäng man tävlar om.

I BBO finns en ”Undo”-funktion som gör att man kan be om att få ångra ett bud om man klickat fel. Denna kan ge en del diskussioner om det verkligen var ett feltryck eller om man ångrar sig, så vi kommer att stänga av denna funktion. Vi tillåter heller inga ”claims”, dvs ”anspråk på resten” eller liknande. Denna funktion går dock inte att stänga av så vi ber alla respektera denna regel.

En skillnad mot ”vanlig bridge” är att på BBO alerterar man sitt eget bud. Hur man gör kommer i handledningen.

Vi gör också en serie av detta där vi räknar in de (troligen) 10 bästa tävlingarna (scratchresultat) av de ca 20 som sommarserien kommer att omfattas av. Även här tävlar man om äran men dessutom ett diplom och ett omnämnande på hemsidan.

Ni som nu funderar på hur man claimar (fast man inte får det) hur man i möjligaste mån förebygger felklickande, hur man loggar in etc. så kommer handledning för detta att läggas ut.