Om ABB BK

Välkommen till en av de största och en av de mest aktiva Bridgeklubbarna i Mälardalen.

Klubben har ca 130 medlemmar och vi brukar ha drygt 30 par per kväll som spelar på våra kvällstävlingar.

Vi spelar i en bridgelokal på Ånghammargatan 6, mellan Bäckby och Råby i Västerås. En lokal som är utmärkt för bridgespel, rymlig med två stora rum att spela i samt ett stort utrymme för cafeteriaverksamhet. Här serveras kaffe, te och andra drycker. Du kan också få smörgåsar och kakor. Allt till mycket humana priser.

Vi delar denna lokal med VBS Aros samt BK Örjan, så lokalen utnyttjas flitigt för bridgespel.

Vi spelar normalt på måndagskvällar, oftast med partnergaranti. Dessutom har vi träningskvällar med blandat teori och spel på onsdagskvällar. Samtliga startar 18:30 och slutar vid 22-tiden.

Normalt genomför vi utbildningar (nybörjarkurser i olika steg) på tisdags- och onsdagskvällar.

Medlemsavgiften är f.n. 300 kr/år varav 40 kr går till ABB BK. Avgifterna betalas in till FSB under juni-juli varje år.

• 30 kr per spelare på vanliga kvällstävlingar. Normalt betalas avgiften med spelkupong som kan köpas (normalt 10 åt gången) från klubben. Har man ingen spelkupong ser vi helst att man försöker få köpa en sådan av någon annan spelare innan tävlingen börjar.
  • 70 kr för spelare som ej är medlem i klubb ansluten till SBF.
  • Vid simultantävlingar debiterar SBF en extra avgift om 10 kr. Denna avgift står ABB BK för. Detta gäller såväl för klubbmedlemmar som för övriga spelare.

• Spelare, som skall delta i en tävling, skall vara på plats senast 5 minuter före start. Detta för tävlingen skall starta och sluta
  • Önskar man utnyttja partnergarantin måste man vara på plats senast 10 minuter före start.

• Vi rekommenderar användning av stopp- och alertkort. Regler för detta hittar Du på SBF:s hemsida. Där kan Du också hitta

Från ABB BK´s hemsida, klicka på ”Mina sidor” högst uppe, långt till höger. På sidan som kommer upp, klicka på ”Redigera” och ändra uppgifterna.

För lagspel, Arosserien kan lagkaptenen gå in på sitt lag och lägga till personer i spelartruppen. Detta är inget som kaptenen behöver göra då personen automatiskt läggs till i samband med att denne medverkar i en match.