När kommer ÖMBF tävlingsprogram för 20/21?

Så här dags på året brukar distriktets tävlingsprogram för det kommande verksamhetsåret var klart och publicerat. Så frågan är: varför finns inte programmet för 20/21 publicerat ännu?

Tågordningen för tävlingsprogram är att SBF först lägger sitt, därnäst distriktsförbundet och utifrån dessa båda sedan klubbarna sina respektive program, allt för att undvika kollisioner mellan det egna programmet och ”överordnade” program.

Ramarna till tävlingsprogram för SBF läggs med lite knappt tio års framförhållning och där det närmast förestående verksamhetsårets fastställs vid tävlingskommitténs (TK) januarisammanträde. Så långt allt väl. Sedan kom som bekant coronapandemin och ställde det mesta på kant, påverkade stora delar av vårsäsongen 2020 och samtliga SM-finaler samt Bridgefestivalen, som alla ställdes in.

Höstsäsongen är bara lite drygt två månader bort och inget tyder i nuläget på att coronakrisen kommer att vara helt överspelad till dess, vilket gör att de sedan tidigare fastställda tävlingsdatumen för allsvenskans fyra högsta serier (elitserien, superettan, division 2 och division 3), är i fara att kunna genomföras som planerat. SBF TK utreder alternativa datum (läs: januari-februari 2021) för 2020 års allsvenska och beslut i frågan kommer under vecka 26 - se artikel på SBF-sidan.

Ett SBF-beslut med innebörden att allsvenskan skjuts fram till våren 2021 kommer med visshet att få stor inverkan på ÖMBF:s ”traditionella” tävlingsdatum för vissa av DM-finalerna, vilket är det huvudsakliga skälet till att ÖMBF-programmet ännu inte finns publicerat.